VernieuwdeRHEO KNEE® XC

Van revalidatie tot volledig herstel - Go anywhere!

Go anywhere

menu-down

Gaan en staan waar je wil

De vernieuwde RHEO KNEE® XC biedt een aantal nieuwe functionaliteiten. De ENHANCED STABILITY CONTROL functie biedt de nieuwe of wat onzekere prothesedrager meer vertrouwen bij het lopen. De SMART EXTENSION functie maakt het gemakkelijker om op te staan. Daarnaast bevat de bijbehorende Össur Logic App, nieuwe trainingsoefeningen waardoor de prothesegebruiker zelf oefeningen kan doen en daarbij direct feedback krijgt van de app! Zo kan hij of zij zowel tijdens het revalidatieproces als thuis aan de slag met verschillende oefeningen die helpen het vertrouwen in lopen met de prothese te vergroten.


Lopen in een vloeiende beweging

Automatische herkenning van de fietsbeweging

Obstakels ontwijken

Alternerend trap op lopen

Soepele overgang van lopen naar rennen

RHEO KNEE® XC is te gebruiken met de Össur Logic App

De Össur Logic sofware geeft orthopedisch instrumentmakers de mogelijkheid om de knie in te stellen en aanpassingen te doen, passend bij de gebruiker van de knie. Ook kan de orthopedisch instrumentmaker de activiteitenrapporten inzien. Naast het checken van de status van de knie en het batterijniveau, kan de prothesegebruiker nu zelf ook gebruik maken van een speciaal ontwikkeld trainingsprogramma. De Össur Logic oefeningen kunnen zowel tijdens de revalidatie gedaan worden, samen met de fysiotherapeut of orthopedisch instrumentmaker, als zelf thuis. Ze helpen de prothesegebruiker meer vertrouwen te geven en het looppatroon te verbeteren. De oefeningen bevatten het symmetrisch belasten van de knie, het afrollen van de voet, symmetrisch gaan zitten en trap af lopen.

De Össur Logic App is gratis te downloaden in de App Store voor iOS 9.0 en hoger.

RHEO KNEE® XC Trainingvideos

Klik op de video's hieronder om de oefeningen uit de Össur Logic app. te bekijken

Draag je een RHEO KNEE XC maar heb je geen iOS apparaat tot je beschikking? Download dan hier het trainingsprogramma zodat je de oefeningen ook zonder de app thuis kunt uitvoeren. Zorg er wel voor dat je instrumentmaker en fysiotherapeut je eerst tips geven hoe je ze het beste uit kunt voeren.


We bieden ook een volledige oplossing aan voor elke individuele gebruiker.

Voor de meest dynamische ervaring voor gebruikers die terug willen keren naar hun dagelijkse activiteiten, adviseren wij RHEO KNEE XC in combinatie met Pro-Flex® en Iceross Seal-In.

Lees meer

Pro-Flex combineert een bijna verdubbeling van de range of motion en energieteruggave van een conventionele koolstofvezelvoet met een meer natuurlijk center of pressure om zo de impact op de gezonde zijde met 11%* per stap te verminderen. Het is de ideale combinatie voor mensen die hun mibiliteit willen verbeteren en terug willen keren naar een dynamische en actieve levensstijl.

* already proven for trans-tibials: Heitzmann, D. W. W., et al. "Evaluation of a novel prosthetic foot while walking on level ground, ascending and descending a ramp." Gait & Posture 42 (2015): S94-S95.

KenmerkenNIEUW - Össur logic app - gemakkelijk toegang tot data en met nieuwe oefeningen

NIEUW - enhanced stability control - in te stellen voor de nieuwe of wat onzekere prothesegebruiker

NIEUW - cover - robustere cover met gemakkelijker toegang tot het oplaadpunt

NIEUW - smart extension - zorgt ervoor dat het minder energie kost om symmetrisch op te staan

Verbeterde revalidatiemogelijkheden, inclusief:

Automatische fietsherkenning - ook bij langzame fietsbeweging

Handmatige extensie lock

Alternerend trap op lopen

Vloeiende beweging van lopen naar rennen

Automatische set up

Weerbestendig*

Geavanceerde kinematische sensoren - accelerometer, gyroscoop

Automatisch struikelherstel functie

Stabiel , ook bij het nemen van kleine stapjes en achteruit lopenVoor meer informatie, bekijk de RHEO KNEE XC productpagina.

*Niet onderdompelen in of blootstellen aan water met chloor of zout water.