Skip navigation
9

Unity®

Unity®


HC040012

Voortbouwend op de befaamde Iceross Seal-In-technologie hebben de ontwerpers en engineers van Össur een nieuwe vorm van geavanceerde vacuümbevestiging ontwikkeld die ook te gebruiken is met de Flex-Foot-technologie. Bij het ontwerpen was het de uitdaging om met een Seal-In-liner een verhoogd vacuüm te bereiken met behulp van een eenvoudig pompmechanisme dat slechts minimale invloed had op het functioneren van de voet. Unity past alleen daar vacuüm toe waar het nodig is, namelijk rondom het distale deel van het been, en stabiliseert zo het volume.

Tegelijkertijd creëert het een zeer effectieve vacuümbevestiging zonder sleeve. Zonder sleeve wordt de range of motion niet beperkt en kan het vacuüm met een druk op de knop snel en eenvoudig worden opgeheven. Het ontwerp minimaliseert het risico op proximale lekkage van het vacuüm en problemen met lekken die zich voordoen bij meer traditionele vacuümmethoden boven de knie.

Belangrijkste voordelen

Unity biedt de zekerheid en veiligheid van vacuümbevestiging, maar zonder het ongemak en de beperkingen van een sleeve. Dit geavanceerde systeem van Össur biedt een effectieve oplossing bij volumeschommelingen en is volledig compatibel met Flex-Foottechnologie.

  • Geen sleeve nodig: grotere mobiliteit voor en acceptatie door gebruikers
  • Distaal vacuüm: effectieve stabilisatie van volume
  • Eenvoudig ontwerp: vacuüm wordt eenvoudig en snel opgebouwd/opgeheven
  • Losse pomp: geen invloed op de functionaliteit van de voet
  • Lichtgewicht: het complete systeem weegt slechts 130g

Toepassingen

Unity is beschikbaar voor de meeste Flex-Foot voeten, waardoor een breed spectrum aan gebruikers wordt bereikt. Zowel transtibiaal als transfemoraal geamputeerden kunnen Unity gebruiken. Iceross Seal-In X TF is ontworpen zodat een optimale seal plaatsing mogelijk is waardoor een sterk vacuum ontstaat.

Belastingsniveau

Impact LevelExample

Laag

Dagelijkse, beperkte en gelijkmatige activiteiten mogelijk met behulp van een loophulpmiddel. Bijvoorbeeld: rustig in het rond het huis wandelen.

Gemiddeld

Dagelijkse, normale en herhalende activiteiten met de mogelijkheid om het tempo te veranderen. Bijvoorbeeld: winkelen, buiten wandelen

Hoog

Dagelijkse activiteiten als flink doorwandelen, joggen. Bijvoorbeeld: zwaar tillen, sporten

Extreem

Activiteiten als rennen, sprinten en lange afstandslopen.

Meer Prosthetic Solutions

Unity Specificaties

Unity® PRODUCTS_PRODUCT_INFORMATION
Amputatieniveau :

Transfemoraal

Transtibiaal

Belastingsniveau : Alle
Voetmaten voor Unity : See relevant foot specifications
Maximum vacuüm : -23inHg (600mmHg)
Normale gebruiksdruk : -16-20 inHg
Toegevoegd gewicht systeem : 130g w/ Pump, Socket Valve and Tube