Skip navigation
9

Össur Blogger

Vertrouwen in je prothese met de nieuwe RHEO KNEE en RHEO KNEE XC

Geplaatst door Össur | October 26, 2017

​Zondagmiddag op een mooie herfstdag. Je wil even naar buiten om te gaan wandelen in het bos. Vind je het dan ook wel eens spannend om met je prothese te lopen, omdat de grond daar wat ongelijk kan zijn? Of wanneer je iemand van de trein moet halen, en er wat losse, scheve tegels op de perrons liggen. Voel je je dan ook wel eens onzeker en let je dan extra goed op waar je loopt omdat je niet wil struikelen of vallen? Die onzekerheid wil je niet voelen. Je wil je juist zeker voelen en vertrouwen hebben in je prothese. Onze nieuwe RHEO KNEEs hebben verschillende functionaliteiten die hierbij helpen. We leggen ze je graag even uit, maar laten ook graag Hans aan het woord. Hij heeft er ervaring mee en kan je nóg beter uitleggen hoe deze functionaliteiten en het doen van oefeningen je helpen in je dagelijks leven.

 

Vertrouwen

Zeker in het begin kan het even wennen zijn om op een RHEO KNEE te lopen, of uberhaupt op een prothese. Vertrouwen krijgen in je prothese is dan ook erg belangrijk. De nieuwe RHEO KNEE heeft daarom nu een optie die je instrumentmaker tijdelijk voor je kan instellen, zodat je vol vertrouwen kunt leren omgaan met je prothese. Wanneer je je vervolgens zeker genoeg voelt, kan die optie weer uitgeschakeld worden. Ben je toe aan een (nieuwe) protheseknie? Vraag je instrumentmaker dan eens naar de mogelijkheden, misschien is deze RHEO KNEE wel een optie voor je.

 

Opstaan

Hoe vaak sta je op vanuit een stoel of bank op een dag? 10x? 30x? Heel vaak in ieder geval! We weten dat opstaan met een protheseknie niet voor iedereen even gemakkelijk is. Daarom hebben we RHEO KNEE nu nóg slimmer gemaakt. Hij zorgt ervoor dat het opstaan minder energie kost. Als je dit eens in praktijk wil ervaren, vraag dan je instrumentmaker eens of je een RHEO KNEE mag proberen! Wij bieden vrijblijvend trials aan, waar je gebruik van kunt maken. Zo kun je de voordelen zelf ervaren en bepalen of het wat voor je is, samen met je instrumentmaker uiteraard.

 

Oefeningen

Tegelijk met deze nieuwe knie hebben we ook een nieuwe bijbehorende app beschikbaar gemaakt, de Össur Logic App. Hierin vind je oefeningen die je kunt doen om je prothese beter te leren gebruiken. Je leert de prothese goed te belasten, een volledige afwikkeling met je voet te maken en je spieren goed te gebruiken. Hierbij krijg je real-time feedback! Dus direct visuele terugkoppeling van je knie in de app! Je instrumentmaker en/of fysiotherapeut kan je de juiste uitleg geven, zodat je thuis ook aan de slag kunt met deze oefeningen. De oefeningen staan ook online zodat iedereen er mee aan de slag kan gaan, ook zonder de app.

 

Hans heeft al veel ervaring met de RHEO KNEE én ervaart veel voordelen van de oefeningen die hij doet, met of zonder app. Luc ondervindt nu de voordelen van de RHEO KNEE XC in combinatie met de nieuwe Pro-Flex XC Torsion voet. In hun blogs lees je hun ervaringen.

Over de blogger

Mitch Valize

Mitch Valize (1995) is student Bewegingswetenschappen aan de Universiteit van Maastricht. Maar nog meer is hij topsporter: in 2020 neemt de jonge handbiker deel aan de Paralympische Spelen in de Japanse hoofdstad Tokio. Mitch is geboren met een korter linkerbeen. Na de amputatie (2015) verdwenen zijn pijnklachten en functioneert hij beter dan ooit. Op naar goud!

Prothesen: Iceross Seal-In liner met Unity, Pro-Flex XC Torsion

Ton

Bert Pot

Bert Pot (1963) verloor in 2006 zijn linkerhand, toen hij tijdens zijn werk twee walsen wilde schoonmaken. Het eerste wat door zijn hoofd schoot: ‘Als ik maar kan blijven motorrijden’. Dat is gelukt. Bert (getrouwd, twee kinderen) is vandaag de dag een fanatieke huisman en een van de drijvende krachten achter SMvG (Stichting motorrijden met een beperking).

Prothesen: Iceross Upper X, i-limb quantum

Luc

Hans van Dongen

Hans van Dongen (1960) verloor zijn linkerbeen door een noodlottig ongeval in 2006, toen hij op de motor aangereden werd door een auto. Hans heeft anderhalve dag geworsteld met woede en verdriet; toen zette hij resoluut de knop om. Intussen is hij als mens onmiskenbaar rijker dan voorheen, terwijl hij ook fysiek al vele uitdagingen is aangegaan. Met succes!

Prothesen: RHEO KNEE XC, Pro-Flex XC

Richard Kusters

Richard Kusters (1971) werd in 2008 overreden door zijn eigen rijtuig, toen zijn paard op hol sloeg. Na drie jaar revalideren, meerdere operaties en aanhoudende, helse pijnen koos hij voor de amputatie van zijn rechterbeen. Sindsdien gaat hij buitengewoon strijdvaardig en energiek door het leven. Richard woont in Leiderdorp en is getrouwd met zijn jeugdliefde, met wie hij een dochter heeft.

Prothesen: Osseointegratie, RHEO KNEE XC, Re-Flex Rotate

Ourders