Skip navigation
9

Blog

September, 06, 2018

‘Motorrijden maakt mijn leven compleet’

​Dat het leven met een prothese mooi is, bewijzen onze bloggers keer op keer met hun verhalen. Dit keer vroegen we welke geluksmomenten zij in hun leven met prothese meemaken. Bert Pot geeft zijn persoonlijke top-5.

September, 02, 2018

Voorkomen is beter dan genezen

Mitch Valize is zuinig op zijn lichaam. En geef hem eens ongelijk: de wereld ligt aan de voeten van deze jonge topsporter. Logisch dat hij zijn stomp én prothese goed verzorgt.

August, 28, 2018

‘Ik heb mijn vrijheid teruggekregen’

​Dat het leven met een prothese mooi is, bewijzen onze bloggers keer op keer met hun verhalen. Dit keer vroegen we welke geluksmomenten zij in hun leven met prothese meemaken. Richard Kusters geeft zijn persoonlijke top-5.

August, 17, 2018

‘Het leven houdt niet op na een amputatie’

​Niet zelden wordt Mitch Valize gevraagd om met andere jonge 'geamputeerden' te praten. De reden is simpel: Mitch is jong, energiek en kan als geen ander aantonen hoe mooi het leven met een prothese kan zijn.

August, 12, 2018

De wereld over met een RHEO KNEE

​Hans van Dongen is een levensgenieter. Hij zag al ontelbare uithoeken van de wereld en er is geen plek waar hij níét naartoe zou willen gaan. Zijn prothese helpt hem om zijn ontembare reislust te voeden.

August, 01, 2018

'Kinderen begrijpen me het allerbeste'

​Veel prothesegebruikers verbazen vriend en vijand met waartoe ze in staat zijn. Toch brengt het leven met een prothese iedere dag ook ongemakken met zich mee. Hans van Dongen vertelt.

July, 23, 2018

Prothese en pretparken: geen gelukkig huwelijk

​Als Mitch Valize op vakantie gaat, beweegt hij zich net zo vrij en onbezorgd als thuis. Iedereen mag zijn prothese zien, aan 'kijkers' stoort hij zich nauwelijks. Er is één uitzondering: pretparken. Daar trekt Mitch het liefste wél een lange broek aan.

July, 11, 2018

Bert Pot over zijn vakantiebeleving

​​Wie op vakantie gaat, ontvlucht de dagelijkse sleur en vergeet voor even zijn zorgen. Voor Bert Pot is dat niet anders. Op vakantie zijn zelfs de gesprekken over zijn prothese niet hetzelfde.

July, 11, 2018

Alles wat je doet, moet je visualiseren

​​Veel prothesegebruikers verbazen vriend en vijand met waartoe ze in staat zijn. Toch brengt het leven met een prothese iedere dag ook ongemakken met zich mee. Bert Pot vertelt erover in deze blog.

June, 24, 2018

Het is de bedoeling dat ik medailles mee naar huis neem

​Eigenlijk is het opmerkelijk: tijdens het handbiken heeft Mitch Valize zijn prothese helemaal niet nodig, maar toch zou hij zónder prothese nooit in aanraking zijn gekomen met de sport die zijn leven is gaan domineren.

June, 18, 2018

Sporten is een beloning voor mijn lichaam

​Richard Kusters is bezeten van sport en beweging. Natuurlijk, iemand die een been mist en door het leven gaat met een osseointegratie (een prothese die met een metalen pen in het bot is vastgezet), kan lang niet alle sporten beoefenen. Of wel?

June, 12, 2018

'Contact met instrumentmaker is heel relaxed'

​Mitch Valize draagt al vanaf zijn eerste levensjaar een prothese. De band die hij met zijn instrumentmaker heeft, zou hij bijna vriendschappelijk willen noemen.

May, 29, 2018

Ik heb mijn boosheid gebruikt om te vechten

​Leven met een beperking is een uitdaging. Vaak levert het je veel nieuwe energie op, maar het kan ook zwaar zijn. Een van de diepste dalen in het leven van Richard Kusters was de periode kort na zijn ongeval.

May, 23, 2018

Bert Pot over het verzorgen van zijn stomp

​Bert Pot verloor door een bedrijfsongeval zijn linkerhand. Om een zo lang mogelijk deel van zijn arm te behouden, is bij de amputatie transplantaathuid van zijn been gebruikt. Verzorging van die huid vraagt om extra aandacht.

May, 15, 2018

Het contact met je instrumentmaker (5 tips)

​De keuze voor een prothese maak je niet lichtzinnig. Je wilt de prothese die je uiteindelijk de meeste mobiliteit bezorgt. Maar wat ís eigenlijk de beste prothese? En hoe bereid je je voor op je bezoek aan je instrumentmaker? Hans van Dongen geeft vijf bruikbare tips.

May, 09, 2018

De relatie met mijn instrumentmaker

​Mitch Valize draagt al vanaf zijn eerste levensjaar een prothese. De band die hij met zijn instrumentmaker heeft, zou hij bijna vriendschappelijk willen noemen.

May, 07, 2018

Niemand ontneemt me mijn levensvreugde

​Hans van Dongen weet nog precies wat hij op 7 juli 2006 at, welke kleding hij droeg en wat voor weer het was. Op die dag verloor hij na een verkeersongeluk op de motor zijn linkerbeen.

April, 30, 2018

Op weg naar de instrumentmaker

​De keuze voor een prothese maak je niet lichtzinnig. Je wilt de beste, meest geavanceerde en gebruiksvriendelijkste prothese die er is. Maar wat ís eigenlijk de beste prothese? En wat vraag je allemaal aan je instrumentmaker? Richard Kusters geeft vijf bruikbare tips.

April, 23, 2018

Bert & Mitch over de (on)zichtbaarheid van hun prothese

​Iedere prothesegebruiker zal het herkennen: in het openbare leven voel je je soms net een bekende Nederlander. Of beter gezegd: een bekeken Nederlander. Hoe ga je daar mee om? Verberg je je prothese of juist niet? Bert Pot en Mitch Valize vertellen hun verhaal.

April, 16, 2018

Mijn instrumentmaker heeft mijn leven veranderd

​Als zijn instrumentmaker niet volledig in hem geloofde, had het leven van Bert Pot er nu heel anders uitgezien. Ook zijn eigen vastberadenheid en de ontelbare vragen die hij stelde, dragen bij aan zijn verhaal.

January, 30, 2018

Meer zelfvertrouwen

​Een amputatie is een zeer ingrijpende gebeurtenis, die veel impact heeft op je leven en op dat van je partner, kinderen, ouders of vrienden. Toch kan een amputatie juist ook wat positiefs brengen, zoals bij Mitch.

November, 23, 2017

De jongen met het hightech been

​Ik raak steeds nieuwsgieriger naar de wereld achter de protheses. Hoe werkt die voet? Wat zijn de voordelen? Is dit wel een optie voor mij?  Uiteraard moet de prothese functioneel zijn op jouw niveau, maar hij mag er ook wel een beetje cool uitzien, toch?

November, 13, 2017

Een voet met rotatiecomponent - een must voor Ton

​Ton loopt al jaren op een RHEO KNEE en heeft nu de RHEO KNEE XC, zodat hij ook met zijn vrouw kan fietsen in zijn vrije tijd. Naast deze knie, is een voet met een rotatiecomponent voor Ton ook echt een must, in zijn blog vertelt hij waarom.

October, 31, 2017

Motorrijden, klussen en zelfstandig zijn

​Op 22 november 2006 raakte Bert zijn linkerhand kwijt tijdens het werken. "Hoe het precies gebeurd is en wat er precies gebeurd is, weet ik niet meer. Ik wist wel meteen dat het serieus mis was!"

October, 26, 2017

Een nieuwe knie-voet combinatie - RHEO KNEE XC & Pro-Flex XC Torsion

​Net voor de zomervakantie heeft Luc de nieuwe RHEO KNEE XC in combinatie met de Pro-Flex XC Torsion mogen proberen voor een foto- en videoshoot. Misschien heb je hem al voorbij zien komen op wat foto's of in de (trainings)video's? Hij vertelt hier over zijn ervaringen met deze nieuwe knie en voet.

October, 26, 2017

Vertrouwen in je prothese met de nieuwe RHEO KNEE en RHEO KNEE XC

​Je wil je zeker voelen en vertrouwen hebben in je prothese. Onze nieuwe RHEO KNEEs hebben verschillende functionaliteiten die hierbij helpen. We leggen ze je graag even uit, maar laten ook graag Hans en Luc aan het woord. Zij hebben er al ervaring mee en kunnen je nóg beter uitleggen hoe de nieuwe functionaliteiten en het doen van oefeningen je helpen in je dagelijks leven.

October, 19, 2017

Het belang van oefeningen doen, met en zonder je prothese

​Hans loopt al jaren op een RHEO KNEE. Hij zit als zelfstandig ondernemer nooit stil en in zijn vrije tijd gaat ie sinds kort met een personal trainer aan de slag. Tijd om hem eens te vragen naar zijn mening over het belang van trainen met en zonder zijn prothese.

October, 16, 2017

Als eerste op de Pro-Flex XC Torsion - wat een verschil!

​Mitch is een van de eersten die de nieuwe Pro-Flex XC Torsion heeft geprobeerd. Hij kan als geen ander dus vertellen wat hij er van vindt!

September, 28, 2017

Jouw wensen, jouw leven, jouw prothese

​Voor Richard was het belangrijk dat hij met de prothesevoet en -knie zonder problemen met zijn paard door het weiland kon lopen. Zo heeft iedereen zijn of haar wensen, en het is heel belangrijk die te bespreken.

September, 12, 2017

Een heftig verhaal met een mooi slot

​Soms gebeuren er onverwacht dingen die je leven totaal op zijn kop zetten. Zo ook bij Luc. Een ongeluk veranderde zijn leven voorgoed, maar wie had gedacht dat er zulke mooie dingen uit voort zouden komen!