Skip navigation
9

Ton van Elst

Ton van Elst

Leeftijd: 77 jaar

Gezin: getrouwd met Annemie, 3 kinderen en 9 kleinkinderen

Werk: gepensioneerd

Prothese: Iceross Seal-In X5 liner, RHEO KNEE XC, Re-Flex Rotate


"Het is niet altijd makkelijk, maar met veel doorzettingsvermogen is het gelukt."

Mijn gezin & ik

Mijn naam is Ton, ik ben 77 jaar en bijna 50 jaar getrouwd met Annemie.

Mijn werk & ik

Ik heb 40 jaar in het voortgezet onderwijs voor de klas gestaan, maar ben al een tijdje met pensioen. Ik heb enkele jaren betaald voetbal gespeeld bij VVV-Venlo en was later ook actief als trainer.

De tumor & ik

In 1997 werd een kwaadaardig gezwel in mijn linker onderbeen ontdekt. Samen met mijn vrouw en de artsen in het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen heb ik toen besloten mijn been te laten amputeren.

Op onderzoek uit

Ik heb in de jaren na de amputatie onder deskundige leiding diverse knieën kunnen en mogen uitproberen en steeds ontdekte ik vooruitgang in techniek, maar ook in loopactiviteit en loopvermogen. Het is belangrijk dat zelf te ervaren.

Mijn prothese & ik

Ik loop al jaren op de RHEO KNEE, nu op de RHEO KNEE XC. Ik kan ermee fietsen, wat voor mij echt heel belangrijk is. Ik kan prima langere afstanden lopen zonder dat het me veel energie kost en ik speel veel met mijn kleinkinderen, zonder dat ik bang ben om te vallen. Voor mijn hobby als wildbeheerder/jager en als hondenliefhebber, loop ik veel op ongelijke ondergronden. De RHEO KNEE XC past zich moeiteloos aan! Alle vorige knieën die ik had bepaalden wat ik moest doen, deze knie doet wat ík wil! Mensen om mij heen zeggen dat ze vinden dat ik mooi en natuurlijk loop, een mooi compliment!

Mijn leven na de amputatie

Na de amputatie ben ik gaan revalideren in de Sint Maartenskliniek. Ik moest opnieuw leren lopen en heb veel steun gehad aan mijn vrouw en kinderen. Met veel doorzettingsvermogen is het me gelukt, maar het was niet altijd makkelijk.

Mijn hobbies & ik

Samen met mijn vrouw fiets ik veel. Dat dat kan met de nieuwe RHEO KNEE XC was voor mij zo fijn! Daarnaast voetbal en volleybal ik veel met mijn kleinkinderen en ben ik wildbeheerder.

Mijn tips voor jou

Het is belangrijk om onder deskundige leiding zelf te ervaren hoe een protheseknie of –voet je bevalt.