Skip navigation
9

Mitch Valize Blogger

Meer zelfvertrouwen

Geplaatst door Mitch Valize | January 30, 2018

Ik ben geboren met een lichamelijke beperking aan mijn linkerbeen. Tijdens de zwangerschap is mijn linkerbeen niet goed ontwikkeld, waardoor ik een korter boven- en onderbeen heb. Daarnaast mis ik het kuitbeen in mijn onderbeen.

Ik heb van kleins af aan leren functioneren met een prothese. Dat is als je het mij vraagt een groot voordeel. Ik weet gewoon niet beter. Voor mij is die prothese heel normaal, het maakt onderdeel uit van wie ik ben. Zonder voel ik me niet prettig.

 

Vroeger had ik ook nog een klein voetje aan het onderbeen zitten, maar deze heb ik 2 jaar geleden laten amputeren, zodat er een betere prothese voor mij gemaakt kon worden. Sinds de amputatie van die voet in 2015 zijn echt alle barrières verdwenen. Het belangrijkste voor mij is dat de pijnklachten nu weg zijn, waardoor ik nog beter kan functioneren dan voorheen, omdat er meer en betere prothese-opties voor me zijn nu. Het soort prothese dat ik nu sinds de laatste operatie gebruik is veel lichter, beter en mooier dan de vorige versies. De techniek gaat ook zo snel vooruit. Prothesevoeten worden steeds functioneler, waardoor het looppatroon er ook steeds natuurlijker uitziet. Dit maakt het functioneren makkelijker en geeft me meer zelfvertrouwen.

Over de blogger

Mitch Valize

Mitch Valize (1995) is student Bewegingswetenschappen aan de Universiteit van Maastricht. Maar nog meer is hij topsporter: in 2020 neemt de jonge handbiker deel aan de Paralympische Spelen in de Japanse hoofdstad Tokio. Mitch is geboren met een korter linkerbeen. Na de amputatie (2015) verdwenen zijn pijnklachten en functioneert hij beter dan ooit. Op naar goud!

Prothesen: Iceross Seal-In liner met Unity, Pro-Flex XC Torsion

Ton

Bert Pot

Bert Pot (1963) verloor in 2006 zijn linkerhand, toen hij tijdens zijn werk twee walsen wilde schoonmaken. Het eerste wat door zijn hoofd schoot: ‘Als ik maar kan blijven motorrijden’. Dat is gelukt. Bert (getrouwd, twee kinderen) is vandaag de dag een fanatieke huisman en een van de drijvende krachten achter SMvG (Stichting motorrijden met een beperking).

Prothesen: Iceross Upper X, i-limb quantum

Luc

Hans van Dongen

Hans van Dongen (1960) verloor zijn linkerbeen door een noodlottig ongeval in 2006, toen hij op de motor aangereden werd door een auto. Hans heeft anderhalve dag geworsteld met woede en verdriet; toen zette hij resoluut de knop om. Intussen is hij als mens onmiskenbaar rijker dan voorheen, terwijl hij ook fysiek al vele uitdagingen is aangegaan. Met succes!

Prothesen: RHEO KNEE XC, Pro-Flex XC

Richard Kusters

Richard Kusters (1971) werd in 2008 overreden door zijn eigen rijtuig, toen zijn paard op hol sloeg. Na drie jaar revalideren, meerdere operaties en aanhoudende, helse pijnen koos hij voor de amputatie van zijn rechterbeen. Sindsdien gaat hij buitengewoon strijdvaardig en energiek door het leven. Richard woont in Leiderdorp en is getrouwd met zijn jeugdliefde, met wie hij een dochter heeft.

Prothesen: Osseointegratie, RHEO KNEE XC, Pro-Flex XC Torsion

Fleur Jong

Fleur Jong (1995) verloor beide onderbenen en 8 vingerkootjes door een bacteriële bloedinfectie toen ze 17 jaar oud was. Binnen 24 uur zag het leven er ineens heel anders uit, maar gelukkig lacht het leven haar nu niet minder toe. Ze doet aan topsport, studeert en staat stevig in haar vele paar schoenen op haar protheses. "Ik weet niet hoe mijn leven eruit had gezien als dit niet was gebeurd, maar wat ik wel weet is dat ik nu gelukkig ben. Dan doet de rest er niet meer toe. Ik heb een enorm leuk leven!"

Prothesen: Pro Flex XC, Pro Flex Align, Cheetah Xtend, Össur Iceform Sleeves.

Ourders