Skip navigation
9

Ton van Elst Blogger

Een voet met rotatiecomponent - een must voor Ton

Geplaatst door Ton van Elst | November 13, 2017

​Ton loopt al jaren op een RHEO KNEE en heeft nu de RHEO KNEE XC, zodat hij ook met zijn vrouw kan fietsen in zijn vrije tijd. Naast deze knie, is een voet met een rotatiecomponent voor Ton ook echt een must.

 

"Samen met mijn vrouw Annemie heb ik tijdens de zomervakantie vele kilometers op de fiets afgelegd in allerlei natuurgebieden. Tijdens die vele fietsdagen word je af en toe toch met de neus op de feiten gedrukt! Je denkt er niet meer bij na, maar onwillekeurig stap je van de fiets, loop je over ongelijke grond en vind je het heel normaal dat je geen pijn voelt. Maar dit is niet altijd zo geweest, dus dat is écht heel fijn.

 

Ook heel belangrijk voor mij is het comfort en de beheersing die de voet met rotatiecomponent mij geeft tijdens het uitoefenen van mijn hobby, namelijk jagen. Het doorzwaaien met het geweer, wat onontbeerlijk is voor een goed geplaatst schot, is van groot belang. Omdat ik in het dagelijks leven, werk en vrije tijd, nog steeds erg actief ben is de combinatie van schokdemping, energieteruggave en comfort voor mij van essentieel belang!

Een voet met rotatiecomponent ervaar ik als een voet die mijn lies, stomp en knie ontziet."

Over de blogger

Mitch Valize

Mitch Valize (1995) is student Bewegingswetenschappen aan de Universiteit van Maastricht. Maar nog meer is hij topsporter: in 2020 neemt de jonge handbiker deel aan de Paralympische Spelen in de Japanse hoofdstad Tokio. Mitch is geboren met een korter linkerbeen. Na de amputatie (2015) verdwenen zijn pijnklachten en functioneert hij beter dan ooit. Op naar goud!

Prothesen: Iceross Seal-In liner met Unity, Pro-Flex XC Torsion

Ton

Bert Pot

Bert Pot (1963) verloor in 2006 zijn linkerhand, toen hij tijdens zijn werk twee walsen wilde schoonmaken. Het eerste wat door zijn hoofd schoot: ‘Als ik maar kan blijven motorrijden’. Dat is gelukt. Bert (getrouwd, twee kinderen) is vandaag de dag een fanatieke huisman en een van de drijvende krachten achter SMvG (Stichting motorrijden met een beperking).

Prothesen: Iceross Upper X, i-limb quantum

Luc

Hans van Dongen

Hans van Dongen (1960) verloor zijn linkerbeen door een noodlottig ongeval in 2006, toen hij op de motor aangereden werd door een auto. Hans heeft anderhalve dag geworsteld met woede en verdriet; toen zette hij resoluut de knop om. Intussen is hij als mens onmiskenbaar rijker dan voorheen, terwijl hij ook fysiek al vele uitdagingen is aangegaan. Met succes!

Prothesen: RHEO KNEE XC, Pro-Flex XC

Richard Kusters

Richard Kusters (1971) werd in 2008 overreden door zijn eigen rijtuig, toen zijn paard op hol sloeg. Na drie jaar revalideren, meerdere operaties en aanhoudende, helse pijnen koos hij voor de amputatie van zijn rechterbeen. Sindsdien gaat hij buitengewoon strijdvaardig en energiek door het leven. Richard woont in Leiderdorp en is getrouwd met zijn jeugdliefde, met wie hij een dochter heeft.

Prothesen: Osseointegratie, RHEO KNEE XC, Re-Flex Rotate

Ourders