Skip navigation
9

Samen beslissen over de juiste prothese-oplossing

Elke geamputeerde is anders en daarom is het belangrijk dat er bij het kiezen van een prothese gekeken wordt naar persoonlijke kenmerken en aspecten:

  • Uw dagelijkse activiteiten: wat deed u voor de amputatie in het dagelijks leven en wat wilt u nu (nog steeds) doen?
  • Uw activiteitenniveau: hoe actief was u voor de amputatie en hoe actief wilt u zijn of blijven?
  • Uw omgeving: moet u veel traplopen of woont u in een heuvelachtig gebied?
  • Uw behoeften: wilt u zich met uw prothese extra stabiel en zeker voelen of wilt u juist wat meer dynamiek en flexibiliteit?

Samen beslissen

Er is voor ieder wat wils en is het zeer belangrijk dat u aangeeft waar u behoefte aan heeft. U bent immers degene die de prothese dagelijks gebruikt! Het moet dus goed passen bij uw levensstijl en uw wensen. Ga daarom altijd het gesprek aan met de specialisten wanneer er beslist moet worden over uw prothese en geef duidelijk aan wat u zoekt of zou willen. Door veel te lezen en op te zoeken over de mogelijkheden die er zijn op prothesegebied, krijgt u steeds meer inzicht in de verschillende opties. Deze kunt u dan bespreken met uw instrumentmaker, om zo samen tot de oplossing te komen die het beste bij u past.

Samen met uw revalidatiearts, fysiotherapeut en instrumentmaker overlegt u over de mogelijkheden die passen bij uw levensstijl, omgeving en uw wensen. Een jong, actief persoon heeft andere wensen en een andere levensstijl dat een ouder persoon die niet zo actief meer is. Daarom hebben wij voor elke geamputeerde een persoonlijke oplossing: voor de actieve geamputeerde hebben we voeten en knieën die aansluiten bij een actieve levensstijl, waarbij de prothese vaak zwaar belast wordt of er veel flexibiliteit nodig is. Voor de wat oudere geamputeerde kunnen we oplossingen bieden waarbij stabileit, zekerheid en comfort gegarandeerd wordt. Meer informatie hierover vindt u hier: