Skip navigation
9

Mitch Valize Blogger

Als eerste op de Pro-Flex XC Torsion - wat een verschil!

Geplaatst door Mitch Valize | October 16, 2017

"Wat me als eerste opviel, was het uiterlijk van de nieuwe Pro-Flex Torsion voet, en dan met name dat 'balletje' dat boven op de voet zit. Het oogt best gaaf vind ik! De voet zelf zag er ook veel beter uit, zowel de koolstoflagen als de cosmetische hoes. Maar het gaat natuurlijk niet (alleen) om het uiterlijk! Ik paste de voet en was er snel aan gewend, maar in het begin merkte ik niet echt verschil. Pas toen ik echt ging lopen en gebruik ging maken van de voet en de nieuwe functionaliteiten was het verschil met een voet zonder deze Torsion module duidelijk te merken. Het zijn maar een paar graden die de de voet nu mee kan draaien, maar het maakt wezenlijk verschil!  

Aan de ene kant voelt het best gek, omdat ik nu een beweging kan maken die ik normaal nooit zo kon maken. Aan de andere kant voelt het heel prettig. Met deze extra functie krijg je steeds meer het idee dat je een echt enkelgewricht in je prothesevoet hebt zitten. Deze functie maakt het functioneren met een prothese in het dagelijks leven veel makkelijker, dat weet ik zeker! 

Maar het echte voordeel van de nieuwe Pro-Flex XC Torsion merkte ik pas ná de fotoshoot toen ik mijn eigen Vari-Flex weer onder de prothese kreeg geschroefd. Wat gaat die afwikkeling met de Pro-Flex Torsion veel makkelijker zeg! Het kost me veel minder energie om af te wikkelen en ik krijg ook veel meer energie terug uit deze voet bij de afzet. De Pro-Flex XC Torsion voelt veel minder stijf en ook die schokdemping is sensationeel. Een stap met de Pro-Flex XC Torsion voelt veel zachter aan vergeleken met de Vari-Flex. Echt een uitkomst! Als het aan mij ligt zijn de Pro-Flex Torsion voeten echt een duidelijke verbetering ten opzichte van de huidige generatie prothesevoeten. Ik ben er blij mee!"

Over de blogger

Mitch Valize

Mitch Valize (1995) is student Bewegingswetenschappen aan de Universiteit van Maastricht. Maar nog meer is hij topsporter: in 2020 neemt de jonge handbiker deel aan de Paralympische Spelen in de Japanse hoofdstad Tokio. Mitch is geboren met een korter linkerbeen. Na de amputatie (2015) verdwenen zijn pijnklachten en functioneert hij beter dan ooit. Op naar goud!

Prothesen: Iceross Seal-In liner met Unity, Pro-Flex XC Torsion

Ton

Bert Pot

Bert Pot (1963) verloor in 2006 zijn linkerhand, toen hij tijdens zijn werk twee walsen wilde schoonmaken. Het eerste wat door zijn hoofd schoot: ‘Als ik maar kan blijven motorrijden’. Dat is gelukt. Bert (getrouwd, twee kinderen) is vandaag de dag een fanatieke huisman en een van de drijvende krachten achter SMvG (Stichting motorrijden met een beperking).

Prothesen: Iceross Upper X, i-limb quantum

Luc

Hans van Dongen

Hans van Dongen (1960) verloor zijn linkerbeen door een noodlottig ongeval in 2006, toen hij op de motor aangereden werd door een auto. Hans heeft anderhalve dag geworsteld met woede en verdriet; toen zette hij resoluut de knop om. Intussen is hij als mens onmiskenbaar rijker dan voorheen, terwijl hij ook fysiek al vele uitdagingen is aangegaan. Met succes!

Prothesen: RHEO KNEE XC, Pro-Flex XC

Richard Kusters

Richard Kusters (1971) werd in 2008 overreden door zijn eigen rijtuig, toen zijn paard op hol sloeg. Na drie jaar revalideren, meerdere operaties en aanhoudende, helse pijnen koos hij voor de amputatie van zijn rechterbeen. Sindsdien gaat hij buitengewoon strijdvaardig en energiek door het leven. Richard woont in Leiderdorp en is getrouwd met zijn jeugdliefde, met wie hij een dochter heeft.

Prothesen: Osseointegratie, RHEO KNEE XC, Re-Flex Rotate

Ourders