Skip navigation
9

Een buitengewoon leven

Het verhaal van Kostas

"Ik wil mijn verhaal delen om anderen te motiveren en te inspireren."

Konstantin Veltsi is een alleskunner met een geweldig verhaal. Hij is nog geen 30 en nu al een volleerd banketbakker, een personal trainer en een Paralympisch atleet. Sinds kort is hij ook prominent aanwezig in de New Yorkse modewereld met zowel een bionische prothese als de nieuwste ontwerpen.

Kostas' leven veranderde drastisch toen hij 19 was en bij een auto-ongeluk zijn linkerbeen onder de knie verloor. Als we nu naar hem kijken, is het moeilijk te geloven dat hij op dat moment worstelde met zijn gewicht en niet het gezondste leven leidde. Terugkijkend, verwijst hij naar de periode na zijn ongeluk als de grootste beproeving van zijn leven, zowel fysiek als mentaal.

Door de motiverende woorden van zijn arts en zijn revalidatie-ervaringen besloot hij om geen beperkingen in zijn leven te accepteren en te gaan trainen. Sport werd al snel een passie, met name verspringen, en na slechts zes maanden training nam hij deel aan de wereldkampioenschappen atletiek in Doha. In 2016 was hij in Rio op de Paralympische Spelen met het Griekse 4x100m-estafetteteam en nam hij deel aan het verspringen.

"Ik ben zo blij met dit buitengewone leven. Blijf doorgaan, leef je leven en geef nooit op - dat is wat ik iedereen vertel."

Tegenwoordig is het leven van Kostas niet minder druk. Hij werkt in het cultureel centrum Onassis in Athene en traint nog steeds voor het verspringen en de baan- en veldwedstrijden, met het doel opnieuw de concurrentie aan te gaan op de Paralympische Spelen. Omdat hij altijd onderweg is, heeft hij behoefte aan een prothese die zowel flexibel is als comfort biedt en precies dat heeft hij gevonden in zijn Pro-Flex LP Align. Nu kan Kostas zijn schoenen snel en gemakkelijk wisselen, zonder dat hij zijn houding en de mogelijkheid om goed te lopen, in gevaar brengt. Zo heeft hij de vrijheid om te genieten van zijn actieve leven.

Wat Kostas gebruikt

Als hij niet op de atletiekbaan is, gebruikt Kostas de Pro-Flex LP Align, een dynamische, in hakhoogte verstelbare voet met een laag profiel waarmee hij te allen tijde de juiste uitlijning behoudt. De voet combineert het comfort en de functionaliteit van de beroemde Pro-Flex en biedt als extra voordeel voor de gebruiker dat de hakhoogte is aan te passen aan verschillende schoenen.

Productlinks: Pro-Flex LP Align

Lees meer over de voordelen van Pro-Flex LP Aign.

Ontdek hier hoe eenvoudig het is om de uitlijning te veranderen bij het wisselen van schoenen.*

*Binnenkort ook beschikbaar in het Nederlands.

Maak kennis met andere prothesegebruikers met een DYNAMIC SOLUTION

Meer informatie