Skip navigation
9

Atleten met Össur blades domineren Paralympische Spelen in Rio

De Team Össur atleten lopend op Cheetah blades waren deze Paralympische Spelen goed voor 26 medailles! Wereldrecords en Paralympische records werden aan de lopende band verbroken. Met name bij de transtibiaal (onder de knie) geamputeerde sprinters domineerden de Team Össur atleten: alle finalisten uit de 100, 200 en 400 meter sprint liepen op Cheetah blades van Össur!

Hoogtepunten van Team Össur atleten

In totaal wonnen de Team Össur Leden en Ambassadeurs 12 gouden, 7 zilveren en 7 bronzen medailles in Rio. Enkele hoogtepunten:
• 2x goud voor Marie-Amelie Le Fur (Frankrijk), die twee wereldrecords neerzette; in het verspringen en de T44 400m sprint. Marlène van Gansewinkel sprong op haar Cheetah naar het brons.
• 2x goud voor Jody Cundy (Groot-Brittannië), die een wereldrecord neerzette in de Mixed C1-5 750m team sprint bij het fietsen
• Goud voor Markus Rehm (Duitsland) die 8.21m sprong in het T44 verspringen. Het zilver ging naar de Nederlander Ronald Hertog, die met zijn Cheetah 7.29m ver sprong.
• Richard Whitehead (Groot-Brittannië) nam het goud mee naar huis op de T42 200m sprint en won zilver op de T42 100m sprint.
• Zwemmer Rudy Garcia-Tolson (Verenigde Staten) won zilver op de 200m individuele wisselslag.
• Mohamed Lahna (Marokko) schreef geschiedenis door brons te winnen op de eerste Paralympische triathlon.

“Wij feliciteren alle Team Össur Leden en Ambassadeurs die mee hebben gedaan aan de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro met hun geweldige prestatie. Zij hebben de gehandicaptensport naar een hoger plan getild en hebben laten zien dat onze Cheetah technologie dé prothese is voor atleten van wereldklasse”, aldus Jon Sigurdsson (CEO Össur).