Skip navigation
9

Polsrotatie en armprothesen

Weer een stap dichterbij

Onze missie om de mobiliteit van mensen te verbeteren daagt ons uit om het verschil tussen een prothese arm en een natuurlijke, gezonde arm zo veel mogelijk te verkleinen. In veel gevallen wordt bij de ontwikkeling van een nieuw product gekeken naar natuurlijk gedrag en wordt daarbij een link gemaakt met nieuwe of toekomstige technologische oplossingen. Het doel is om oplossingen te ontwikkelen met een duidelijk voordeel voor de gebruiker en die eenvoudig zijn in het dagelijks gebruik.

Het is voor mensen die gebruik maken van een armprothese altijd een uitdaging geweest om hun pols te roteren, simpelweg omdat daar geen oplossing voor was. Tot nu.

De nieuwe i-Limb Wrist is de eerste prothese ooit waarbij de pols kan draaien en tegelijkertijd verschilllende grip selecties uit kan voeren. De ontwikkeling was gericht op een simpel, betrouwbaar en intuïtief process waarbij de meervoudige en tijdrovende stappen die gebruikers normaal moeten doorlopen te stroomlijnen.

Door het gebruik van twee digitale elektrodes en een geïntegreerde encoder die in staat is om specifieke spieractiviteit in de stomp te detecteren, kan i-Limb Wrist volledige rotatie op een snelle, natuurlijke en efficiente manier uitvoeren.

De i-Limb Wrist is te gebruiken met Össur i-Limb myo-elektrische prothese handen. Met de mogelijkheid om te kiezen uit drie besturingsmethoden (Smart, High / Low en Co-Contraction), zal de gebruiker van elke i-Limb hand vertrouwen hebben bij dagelijks gebruik.

In combinatie met i-Limb Quantum van Össur, voert i-Limb Wrist gelijktijdige rotatie uit, waarbij de pols automatisch in de optimale positie wordt gedraaid voor de greep die door de gebruiker is geselecteerd. 80% van de gebruikers die aan klinische tests heeft deelgenomen, achtte gelijktijdige rotatie nuttig.

De i-Limb Wrist wordt geprogrammeerd via de eigen Biosim-app van Össur. De app wordt gebruikt om de spierbewegingen van een gebruiker tijdens het aanmeten van de i-Limb identificeren en te kalibreren, en de snelheid van de bewegingen in te stellen. Thuis kunnen gebruikers de My i-Limb-app ook via hun iOS-smartphone gebruiken wanneer ze toegang willen tot quickgrips. Bekijk deze animatie video voor meer informatie.