Skip navigation
9

Team Össur

De geschiedenis

Team Össur is ontstaan uit Team Flex-Foot en beging jaren 90 opgericht om ambitieuze atleten te ondersteunen en motiveren. In 2000 nam Össur Flex-Foot, Inc. over, en vanaf dat moment bouwde ze verder aan Team Össur.

Marlon Shirley, de eerste onderbeengeamputeerde die de 100 meter in minder dan 11 seconden liep, was één van Team Össurs eerste atleten. Samen met Paralympiërs Sarah Reinertsen en Rudy Garcia-Tolson inspireerde hij de nieuwe generatie atleten.

De afgelopen jaren heeft Team Össur altijd bestaan uit internationale atleten van wereldklasse, die allemaal Össur producten gebruiken, zowel in hun dagelijks leven als in hun weg naar het podium, ieder in zijn of haar eigen sport.

De productfeedback van deze atleten is van onschatbare waarde voor de R&D-afdeling (Reseach & Development) van Össur. Met deze input worden producten verder ontwikkeld, zowel de sportprothesen als prothesen voor dagelijks gebruik. De Team Össur atleten zoeken de grenzen op met en van onze producten, waardoor wij kunnen aantonen dat onze producten een hoog activiteitenniveau aankunnen. Dit vergroot het vertrouwen in de functie en kwaliteit van onze producten.

Team Össur vandaag de dag

De afgelopen jaren is de interesse in Paralympische sporten flink gestegen, mede doordat de Paralympisch atleten de grenzen opzoeken van wat voorheen onmogelijk bleek.

Team Össur bestaat vandaag de dag uit meer dan 20 atleten van over de hele wereld, actief in de disciplines atletiek, zwemmen, triatlon, fietsen, schermen en tafeltennis. Deze inspirerende individuen en voorbeelden zijn zeer begaan met Össur, en wij zijn trots op onze samenwerking met hen. We kijken er naar uit hen nog vele jaren te mogen ondersteunen in de sportieve avonturen die hen nog te wachten staan.

Op dit moment hebben we twee Nederlandse, veelbelovende atleten in Team Össur: Marlène van Gansewinkel en Fleur Jong. Beide atleten zijn zeer getalenteerd in diverse atletiekonderdelen: verspringen, 100 meter sprint en 200 meter sprint.

Tijdens de World Para Athletics Championships in Dubai, 8-15 november j.l., sprong Marlène bij het verspringen naar de zilveren medaille. Ook op de 100 meter sprint behaalde zij de tweede plaats.

Wil je meer lezen over hun “Road to Tokyo”, lees dan hier de blogs van Marlène en Fleur.