Skip navigation
9

Nieuwe versie van onze Pro-Flex voet beschikbaar – Pro-Flex Pivot

Van Pro-Flex naar Pro-Flex Pivot

De lancering van Pro-Flex in 2016 was het begin van een nieuwe familie in de high-end prothesevoeten. Met deze familie richten we ons nog meer op de optimale functionele uitkomsten van de voet, altijd gelinkt aan de individuele behoeften van de prothesegebruiker. De afgelopen jaren is de Pro-Flex familie uitgebreid met Pro-Flex XC en Pro-Flex LP-variant en de toevoeging van de torsie-module op deze twee voeten. Zeer recent is ook Pro-Flex LP Align toegevoegd, waarmee we de prothesedrager de mogelijkheid geven verschillende schoenen met verschillende hakhoogten te dragen, of op blote voeten te lopen, zonder dat het een negatief effect heeft op de uitlijning van de prothese.

Om de verschillende Pro-Flex voeten duidelijk van elkaar te onderscheiden, heet de voormalige Pro-Flex nu Pro-Flex Pivot.

Pivot technologie

Door de pivot technologie, biedt Pro-Flex Pivot de prothesedrager meer enkelbeweging, waardoor een meer fysiologisch looppatroon mogelijk is en het lopen minder energie kost. De verhoogde pieksterkte van de enkel en de volledige teenlengte zorgen voor een soepel en meer symmetrisch looppatroon. Als we daar de anatomisch gevormde voetovertrek aan toevoegen, zien we ook meer fysiologische plantaire druk tijdens het afrollen van de voet, wat leidt tot een meer natuurlijke drukverdeling. Dit alles resulteert in een betere bescherming van de niet-prothesezijde.

Meer informatie vindt u hier.