Skip navigation
9

Össur lanceert nieuwe PROPRIO FOOT® - een intelligente prothese

In 2006 lanceerde Össur ’s werelds eerste microprocessor gestuurde enkel, de Proprio Foot. Het afgelopen decennium hebben we gebruikersfeedback verzameld van geamputeerden en professionals van over de hele wereld om onze producten te verbeteren en de functie van de menselijke voet zoveel mogelijk na te bootsen. En dit heeft nu geresulteerd in een nieuwe revolutionaire Proprio Foot.

 

 

Minder risico op struikelen en vallen

Proprio Foot is een van de producten van Össur met Bionic Technology. De voet maakt gebruik van kunstmatige intelligentie waarmee hij veranderingen in het looppatroon van de gebruiker en de ondergrond waarop hij of zij loopt kan waarnemen en erop kan reageren. De nieuwe Proprio Foot past zich nog sneller aan dan het vorige model, waardoor gebruikers op natuurlijke en comfortabele wijze kunnen lopen op verschillende ondergronden, maar ook op trappen en hellingen. Dankzij de gemotoriseerde enkelbeweging komen de tenen door het optillen van de voorvoet verder van de grond in de zwaaifase, wat ook het risico op struikelen en vallen vermindert.

Gestroomlijnd ontwerp gebaseerd op Pro-Flex LP

Het gestroomlijnde biomechanische ontwerp van de nieuwe Proprio Foot is gebaseerd op de dynamische Pro-Flex® LP-voetmodule. Andere belangrijke kenmerken zijn een geïntegreerde batterij die 18-36 uur gebruikt kan worden, voordat deze opnieuw moet worden opgeladen, en automatische uitlijning van de enkel om de gebruiker te helpen de juiste uitlijning te handhaven. Ook is de nieuwe Proprio Foot spatwaterdicht en dus geschikt voor gebruik in natte of vochtige omstandigheden, en te gebruiken met Össur's Unity vacuüm- en seal-in-systeem.

Functionaliteit via smartphone

De nieuwe Proprio Foot beschikt over een geüpgradede Össur Logic-app die beschikbaar is via een smartphone of tablet, waardoor professionals gemakkelijk de prothese kunnen instellen en programmeren, de functionaliteit van elke gebruiker kunnen aanpassen en waardevolle rapporten over gebruikersactiviteiten kunnen verzamelen. De app laat gebruikers ook snel hun batterij en stappentelling controleren, plus hun enkeluitlijning aanpassen aan de schoenen die ze dragen.