Skip navigation
9

Nederlandse atleten bij Team Össur – Samenwerking met Stichting Para Atletiek

 

Een “life without limitations” voor iedereen, daar streven wij naar. Voor veel mensen met een lichamelijke beperking is het echter soms een uitdaging om het leven te leiden waar ze zich fijn en gelukkig bij voelen. Toch stellen sommigen zichzelf en hun fysieke mogelijkheden dagelijks op de proef, zoeken de uitdaging op en verleggen hun grenzen meer dan we mogelijk achten. Een deel van deze groep zijn de Paralympische atleten, ook wel bekend als de ‘bladerunners’. Deze atleten leveren prestaties waarbij zij zich door niets laten beperken.

Professioneel niveau

Het niveau van Paralympisch atleten is in de afgelopen jaren naar een professioneel niveau gestegen en fysieke grenzen lijken steeds meer te vervagen. De prestaties zijn een combinatie van vastberadenheid, talent en het gebruik van de juiste materialen. De sportprothese is een essentieel onderdeel hierbij, en de keuze voor het type blade kan van doorslaggevend belang zijn.

Össur ontwikkelt al jaren sportprothesen en werkt hierbij samen met atleten van wereldklasse om zo blades te kunnen leveren waarmee de Paralympisch atleten records kunnen verbreken.

Nederlandse atleten bij Team Össur

De populariteit en de aandacht voor de Paralympische sport is in de afgelopen jaren enorm toegenomen, met als hoogtepunt de Paralympische Spelen van 2012 in London. Vanaf dat moment genieten diverse atleten nationale – en zelfs internationale – bekendheid. Team Össur is een groep van internationale topatleten en rolmodellen voor de Paralympische sport.

In aanloop naar de Paralympische Spelen van 2020 in Tokyo heeft Össur het voorrecht om twee jonge Nederlandse atleten in deze selecte groep van inspirerende sporthelden te verwelkomen: de Noord-Hollandse Fleur Jong en Noord-Brabantse Marlène van Gansewinkel. Beiden zijn zeer getalenteerde atleten en staan aan het begin van een veelbelovende carrière.

Samenwerking Össur en Stichting Para Atletiek

De samenwerking met Fleur en Marlène is naast hun sportieve prestaties gebaseerd op hoe zij zich maatschappelijk inzetten. Zij zijn samen met trainer/coach Guido Bonsen oprichters van Stichting Para Atletiek. Deze Stichting is in 2017 opgericht om talent een juiste omgeving te bieden. Een omgeving met de juiste ondersteuning en kennis om zijn of haar grenzen te verleggen en talent verder te ontwikkelen. Een missie die naadloos aansluit bij die van Össur. Vanuit deze principes hebben Stichting Para Atletiek en Össur vanaf heden een overeenkomst gesloten om samen meer voor de Paralympische sport te betekenen.

Wij zijn erg verheugd met de bovenstaande ontwikkelingen en kijken met veel motivatie uit naar wat wij gezamenlijk voor de Paralympische sport en mensen met een fysieke beperking kunnen betekenen. Houd onze website en Facebook in de gaten, want de eerste ontwikkelingen van deze samenwerking zullen hier op korte termijn al zichtbaar worden!

 

Meer informatie over Stichting Para Atletiek en Fleur en Marlène vind je hier:

https://www.stichtingpara-atletiek.org/

Fleur Jong @fleurjong Fleurjong

marlene van gansewinkel @mvgansewinkel @mvgansewinkel