Skip navigation
9

Össur lanceert nieuwe Pro-Flex® LP Align, een prothese met dynamisch instelbare hakhoogte


Reykjavik, IJsland, 1 oktober 2018 - Össur, wereldwijd innovator van prothesen, introduceert Pro-Flex® LP Align, het nieuwste aanbod in zijn groeiende reeks eigen dynamische oplossingen voor transtibiaal en transfemoraal geamputeerden voor activiteiten met een laag tot gemiddeld belastingniveau.

De Pro-Flex LP Align heeft een instelbare hakhoogte van 7 cm en een sandaalteen. Hiermee kunnen gebruikers de juiste uitlijning behouden in verschillende alledaagse schoenen, waaronder sneakers, sandalen en nette schoenen met of zonder hakken. Toch behoudt Pro-Flex LP Align de dynamiek van Össurs unieke Pro-Flex-ontwerp met drie bladen, wat helpt bij het genereren van een uitzonderlijke teenafzetenergie en een vloeiende, natuurlijke progressie van hielslag tot en met de afzet. Pro-Flex LP Align beschikt ook over een gepatenteerd voetblad met een teenhefboom over de volledige lengte die past bij de lengte van de voet aan de gezonde zijde, wat de loopsymmetrie bevordert.


"Bij Össur zijn we van mening dat geamputeerden zouden moeten kunnen profiteren van een breed scala aan schoenen; daarom zijn we zo blij dat we nu Pro-Flex LP Align kunnen introduceren. Met deze technologie kunnen gebruikers de schoenen kiezen diehet beste bij hun dagelijkse activiteiten passen, zonder afbreuk te doen aan uitlijning of dynamiek", aldus Jon Sigurdsson, president en CEO van Össur.

Pro-Flex LP Align bevat ook een weerbestendige, lichtgewicht anatomische voetovertrek met een gripzool die zorgt voor een blotevoeten-achtige stabiliteit op natte of gladde oppervlakken, plus een gespleten teenontwerp voor aanpassing aan oneffen terrein.

Over Össur

Pro-Flex Align

Össur (NASDAQ: OSSR) is een wereldwijd toonaangevend bedrijf op het gebied van niet-invasieve orthopedische hulpmiddelen die mensen helpen een leven zonder beperkingen te leiden. De activiteiten van het bedrijf zijn gericht op het verbeteren van de mobiliteit van patiënten door middel van het bieden van innovatieve technologieën op het gebied van prothetische, artrose- en letseloplossingen. Össur is een erkende 'Technologische Pionier' die uitgebreid investeert in onderzoek en productontwikkeling; de bekroonde ontwerpen bezorgen het bedrijf een constante sterke marktpositie. Succesvolle patiënt- en klinische resultaten worden verder versterkt via de educatieve programma's en bedrijfsoplossingen van Össur. Het hoofdkwartier van het bedrijf is gevestigd in Ijsland. Verder heeft Össur belangrijke vestigingen in Amerika, Europa en Azië, en wereldwijd actieve leveranciers.

De nieuwe Pro-Flex® LP Align-prothesevoet van Össur heeft een instelbare hakhoogte tot 7 cm, zodat allerlei schoenen voor dagelijks gebruik goed passen, zonder afbreuk te doen aan uitlijning of dynamiek.