Skip navigation
9

Össur verwelkomt masterclass Robert Gailey

Amerikaanse professor boeit honderden Nederlandse en Belgische zorgprofessionals

Niemand minder dan professor Robert S. Gailey heeft, op uitnodiging van Össur, op 25 en 26 mei een masterclass in revalidatie en looptraining gehouden. Honderden Nederlandse en Belgische zorgprofessionals in revalidatie bezochten de masterclass in het Eindhovense Evoluon.

Gailey boeide de aanwezigen met zijn ongeëvenaarde kennis van onder andere revalidatie bij amputatie. Ook zijn levendige wijze van presenteren en gezonde dosis humor maakte dat hij de aanwezigen van begin tot einde wist te boeien.

Tal van onderwerpen

Tal van onderwerpen en subthema’s kwamen ter sprake: mogelijke problemen (en oorzaken) van lopen met een prothese, de gevolgen van een te korte prothese, de waarde van goed kunnen draaien (wendbaarheid), tot en met de niet te onderschatten rol van het mentale vertrouwen in de eigen prothese. Na de pauze was het tijd voor praktijksituaties. Verschillende prothesegebruikers stelden zich vol overgave beschikbaar om Gaileys feiten en beweringen te onderstrepen met praktische oefeningen en voorbeelden.

Kennis en humor

Veel aanwezigen gaven aan de masterclass te waarderen, zowel vanwege de inhoud als de levendige wijze van presenteren. “Robert Gailey is een zeer inspirerende spreker. Hij neemt zijn publiek moeiteloos mee in zijn verhaal. Je sukkelt hier beslist niet in slaap!”, reageerde Jenneke van Limpt (35, fysiotherapeut tanteLouise, Bergen op Zoom).

Over Robert Gailey

Robert Gailey is professor aan de Universiteit van Miami (VS), opleiding Geneeskunde en afdeling Fysiotherapie. Ook is hij directeur van het Neil Spielholz Functional Outcomes Research & Evaluation Center en adviseur voor het Ministerie van Defensie voor amputatie en revalidatie.

Gailey publiceerde meer dan 60 artikelen over prothesiologie. Ook werkte hij mee aan het ontwikkelen van outcome meetmethodes. Hij won een schat aan prijzen en onderscheidingen en wordt gezien als een autoriteit op het gebied van revalidatie bij amputatie, loopbeweging met een prothese, functionele assessment en sporten met een amputatie.

SitemapTerms of Use  | Privacy Policy | Cookie Policy    © Össur Nederland 2019