Skip navigation
9

Pro-Flex LP - Een revolutionaire volgende stap in prothesetechnologie

Pro Flex LP lifestyle Web

Al jaren lang helpen wij mensen die hun voet missen weer een actief leden te leiden met onze innovatieve Flex-Foot technologie. Pro-Flex is het resultaat van nieuwe innovaties op het gebied van prothesetechnologie en bouwt voort op de Flex-Foot ontwerpen. De vernieuwing zit hem onder andere in het unieke 3 bladen ontwerp, het speciaal ‘taps toelopende’ middenblad, de volledig benutte voetlengte, de afzonderlijke grote teen en de anatomisch gevormde voetovertrek.

We hebben niet alleen een Pro-Flex voet ontwikkeld, maar ook een XC variant voor de wat actievere gebruiker en een LP variant voor prothesegebruikers met een lange stomp of een lage inbouwhoogte. Ook voor hen is het nu mogelijk om de voordelen van de Pro-Flex technologie te ervaren.

Vele voordelen voor de gebruiker

Doordat er meer range of motion van de enkel mogelijk is, de teenafzet krachtiger is en de voet een volledige lengte heeft, is er een meer symmetrisch looppatroon mogelijk, waardoor er minder sprake is van belasting op de rug en niet-geamputeerde zijde. Daarnaast geeft de Pro-Flex LP meer opgeslagen energie terug, waardoor het de gebruiker minder inspanning kost bij het lopen, en hij of zij dus minder vermoeid raakt.

De soepele afrolbeweging en de afzonderlijke grote teen dragen bij aan een meer beheerste en stabiele beweging, waardoor de gebruiker van Pro-Flex LP zich veiliger voelt op zowel vlakke als ongelijke ondergronden en op hellingen en trappen. Deze soepele afrolbeweging helpt ook bij het zo natuurlijk mogelijk lopen op deze voet, wat weer ten goede komt aan de houding en waardoor minder compenserende bewegingen nodig zijn.

 

   

Pro-Flex proberen?

Als ontwerper en producent van Pro-Flex, Pro-Flex XC en Pro-Flex LP zijn wij ervan overtuigd dat een gebruiker de voordelen van deze nieuwe technologie snel zal voelen. Wilt u een Pro-Flex voet proberen?

Bent u instrumentmaker?

Neem dan contact op met uw Össur Area Manager wanneer u de voet bij een prothesegebruiker wil proberen. Indien u na de testperiode niet helemaal tevreden bent, kunt u de voet kosteloos aan ons retourneren.

Bent u prothesegebruiker?

Vraag dan uw orthopedisch instrumentmaker of u het zelf mag uitproberen of download hier de brochure voor meer informatie.