Skip navigation
9

Achtergrond van het bedrijf

Össur werd opgericht in 1971 en heeft sindsdien uitgebreide ervaring opgedaan in het ontwikkelen, produceren en verkopen van niet-invasieve orthopedische hulpmiddelen. Vandaag de dag is het bedrijf wereldwijd één van de leidende bedrijven in de sector.

Össur combineert ambitieuze organische groei met een actieve acquisitiestrategie en blijft zich richten op het ontwikkelen en vastleggen van de beste ontwerpen en technologische vooruitgang in de bekroonde zoektocht naar 'een leven zonder beperkingen'.

Het bedrijf investeert veel in onderzoek en productontwikkeling en is om die reden door het Economisch Wereldforum uitgeroepen tot 'pionier in technologie'. De innovatieve R&D-afdeling van Össur zorgt voor een consistente sterke positie in de markt, terwijl de klantenservice kan bogen op verscheidene hoogstaande technische diensten.

Össur heeft ongeveer 2200 medewerkers verdeeld over 18 strategische locaties. Het bedrijf is zeer actief in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië en heeft daarnaast vele distributeurs in andere markten. Het hoofdkantoor bevindt zich in IJsland.