Laatste berichten


February 07, 2018

Mensen helpen geeft me iedere keer voldoening

​Goed luisteren is misschien wel de belangrijkste eigenschap in de dagelijkse praktijk van Pieter Hendriks. De orthopedisch adviseur/instrumentmaker wil van iedere cliënt weten welke klachten er spelen én welke wensen ze hebben.


January 08, 2018

Op pelgrimage naar Santiago

Even leek de droom van Nico Daanen in duigen te vallen. Want een diagnose knieartrose en het plan om naar Santiago de Compostela te wandelen, is geen gelukkige combinatie. Toch kwam het ervan. In honderd dagen liepen Nico en zijn vrouw Cécile de Camino, 2.300 kilometer naar het noordwesten van Spanje. Het werd een tocht om nooit te vergeten.


November 30, 2017

Knieartrose - wat zijn de opties?

​Artrose, ook wel gewrichtsslijtage genoemd, is een (pijnlijke) slijtage van het kraakbeen. Dit proces van slijtage kan in alle gewrichten optreden, maar er zijn gewrichten waarin artrose vaker voorkomt zoals knieën, heupen, lage rug of de gewrichten in de handen. Wat je kunt doen wanneer je artrose hebt, dat lees je hier!


November 06, 2017

"Ik kan mijn passies pijnvrij uitoefenen, ondanks mijn chronische knieklachten"

Golf is een van de passies in het leven van Han Berger (67). Hij geniet van de vrijheid, het buiten zijn, de beweging en de sportieve uitdaging. Maar een jaar of vijf geleden gebeurde wat de doktoren in de jaren tachtig al voorspelden: zijn knieklachten verergerden. Toch loopt Han nog met gemak iedere vrijdag de volle achttien holes, mede dankzij de Unloader One kniebrace.