Een lichte kniebrace voor dagelijks gebruik

Wanneer de botten in de knie elkaar raken, doordat het kraakbeen tussen de botten versleten is, geeft dat veel pijn bij eenvoudige dingen als wandelen, traplopen en opstaan uit een stoel. Wanneer de slijtage van het kraakbeen, de artrose, nog niet zo ver gevorderd is maar wel pijn geeft, is een Unloader One Lite kniebrace geschikt om de pijn te verminderen, ook in combinatie met andere oplossingen als fysiotherapie. Ook is de brace te gebruiken bij degeneratief meniscusletsel. Dat is slijtage aan de menicus, ontstaan door bijvoorbeeld langdurige overbelasting. Er onstaan dan scheurtjes in de meniscus en de slijtage die daardoor ontstaat, wordt alleen maar erger. De kwaliteit van de meniscus gaat achteruit en de klachten nemen toe. De Unloader One Lite verlicht de pijn bij deze klachten.

Unloading principe

De banden van de brace oefenen een lichte kracht uit waardoor de druk op de zijde waar de botten elkaar raken wordt verminderd. We noemen dit het “unloading principe”; het ontlast de pijnlijke zijde. De banden kunt u desgewenst strakker of losser draaien voor meer of minder kracht. De brace is te gebruiken wanneer er sprake is van unicompartimentele gonartrose. Dit betekent dat de kniebrace geschikt is wanneer de artrose in uw knie zich aan één zijde bevindt, de binnenkant (mediaal) of de buitenkant (lateraal), eventueel in combinatie met degeneratief meniscusletsel.


Knieartrose: matig tot gemiddeld

Activiteit: laag tot gemiddeld

Activiteiten: wandelen, boodschappen doen, in de tuin werken, golfen

Denkt u dat een kniebrace als Unloader One Lite een optie voor u kan zijn? Neem dan contact op met een Artrose Expertise Centrum.