Pijnverlichting zonder medicatie

Het dragen van de Unloader One kniebrace zorgt ervoor dat het bot-op-bot contact dat in uw knie is ontstaan door de slijtage van het kraakbeen (de artrose) wordt geminimaliseerd en is speciaal voor de gemiddelde tot erngstige gevallen van knieartrose. Naar de winkel lopen, opstaan uit een stoel, traplopen, kan dan weer zonder pijn wanneer u deze brace draagt. Artrose is niet te genezen maar de pijn kan wel verminderd worden door deze ontlastende kniebrace. De kniebrace is perfect te gebruiken in combinatie met andere oplossingen als fysiotherapie of wanneer u (nog) niet in aanmerking komt voor een operatie.

Unloading principe

De banden van de brace oefenen een lichte kracht uit waardoor de druk op de zijde waar de botten elkaar raken wordt verminderd. We noemen dit het “unloading principe”; het ontlast de pijnlijke zijde. De banden kunt u desgewenst strakker of losser draaien voor meer of minder kracht. De brace is te gebruiken wanneer er sprake is van unicompartimentele gonartrose. Dit betekent dat de kniebrace geschikt is wanneer de artrose in uw knie zich aan één zijde bevindt, de binnenkant (mediaal) of de buitenkant (lateraal).


Artrose: gemiddeld tot ernstig

Movement: gemiddeld tot hoog

Activiteitenniveau: : wandelen, hiken, fietsen, golfen

Denkt u dat een kniebrace als Unloader One een optie voor u kan zijn? Neem dan contact op met een Artrose Expertise Centrum.