Skip navigation
9

PlagioCare behandeling

 

Redressiehelmtherapie is aanbevolen als men verwacht dat de geconstateerde afwijking in de schedelvorm niet verdwijnt door de veranderde voorkeurshouding van de baby of door fysiotherapie. De redressiehelm is een hulpmiddel en heeft als doel om het hoofdje meer symmetrisch te laten groeien. De helm sluit aan op de schedeldelen die teveel uitsteken en laat ruimte voor groei daar waar de botdelen juist ingedeukt of afgeplat zijn. Gemiddeld duurt de helmtherapie bij baby’s in de leeftijd van vijf tot zeven maanden ongeveer tot het eerste levensjaar. Bij oudere baby’s kan de behandeling langer duren, omdat de groeisnelheid van het hoofdje na 12 maanden afneemt.


Aanmeten van het redressiehelmpje

 

De orthopedisch technicus maakt met behulp van een driedimensionale scan een computer-model van het hoofdje van uw kind. Bij de behandeling met PlagioCare wordt gebruik gemaakt van een draagbare 3D-camera die de ‘Snapper’ wordt genoemd en die ongeveer hetzelfde werkt als een gewone videocamera. Er wordt een korte serie foto’s vastgelegd en deze foto’s bevatten voldoende informatie voor de software om er een volledig interactief 3D-beeld van te maken.

 

Op basis van de verzamelde foto’s wordt er een model van het hoofdje van de baby gemaakt en aangepast tot de gecorrigeerde vorm. Vervolgens wordt de helm voor uw baby gemaakt naar dit model. Binnen twee weken nadat het model is gemaakt, kan het helmpje gepast worden.


Het plagiocare™ helmpje

 

De PlagioCare helm is een op maat gemaakte orthese volgens de regelgeving van de CE-markering. Dankzij het uitzonderlijke sluitingssysteem ontstaan er geen openingen, waardoor de resultaten voor uw baby optimaal en beter gereguleerd zijn. De helm van PlagioCare™ bevat geen kinbandje, waardoor bij eten hier geen smetverschijnselen kunnen onstaan en verstikkingsgevaar voorkomen wordt. U heeft de keuze uit verschillende ontwerpen en kleuren.

De helm is zo ontworpen dat het hoofdje van uw baby een meer regelmatige vorm krijgt. De helm vormt geen belemmering voor de normale groei. PlagioCare biedt altijd verbetering. De resultaten zijn afhankelijk van verschillende factoren. Dit zijn: de afwijking aan de vorm van het hoofdje aan het begin van de behandeling, de leeftijd van de baby en in hoeverre de schedeldelen al aan elkaar gegroeid zijn op het moment dat met de behandeling wordt begonnen.