Skip navigation
9

Össur en Bibian Mentel slaan handen ineen

Waar beter dan in Ijsland en wie beter dan Bibian kan laten zien dat je, ondanks een amputatie of andere beperking, je grenzen kunt verleggen en je dromen waar kunt maken.
Een life without limitations leiden wil iedereen. Maar het is niet voor iedereen even gemakkelijk dit te realiseren. Össurs’ doel is om dit voor iedereen mogelijk te maken, ook en juist voor mensen met een lichamelijke beperking en werkt daarom altijd aan nieuwe, innovatieve oplossingen in zowel het orthesen- als prothesensegment.

Op het gebied van prothesen slaat Össur nu de handen ineen met paralympisch kampioen en wereldkampioen snowboardcross Bibian Mentel. Als geen ander weet zij hoe het is om uitdagingen aan te gaan, obstakels te overwinnen en voor 100% te gaan voor dat wat je wil bereiken.

 

Snowboardclinic met Bibian een groot succes

Onder de enthousiaste leiding van Bibian Mentel en haar Mentelity Foundation hebben op woensdagmiddag 30 maart zo’n 30 kinderen meegedaan aan onze snowboardclinic in Snowworld Zoetermeer. Wat een succes! De kinderen en hun ouders zagen al snel dat niks onmogelijk is, ook al heb je een prothese of mis je een ledemaat. Deze geslaagde dag vol sportieve en persoonlijke overwinningen zijn hiervoor hét bewijs.

 

Bibian Mentel

Bibian Mentel is paralympisch kampioen snowboardcross (Sotsji 2014), wereldkampioen snowboardcross (La Molina 2015) en al jaren professioneel snowboardster van wereldklasse.

Tijdens haar voorbereiding op de Olymische Winterspelen van Salt Lake City in 2002 raakte ze geblesseerd aan haar enkel. Niet lang daarna bleek dit botkanker te zijn en moest haar onderbeen geamputeerd worden. Als sporter in hart en nieren zat ze niet bij de pakken neer en niet lang na de amputatie stond ze weer op haar snowboard. Zeven maanden daarna was ze alweer Nederlands kampioen!

De afgelopen jaren heeft Bibian bewezen nog altijd tot de wereldtop te behoren en traint ze hard om wederom hoge ogen te gaan gooien op de Spelen in Zuid-Korea in 2018. We volgen haar dan ook graag op de voet zodat we op de hoogte blijven van haar inspanningen en prestaties gedurende de komende maanden en jaren, zodat ze in 2018 nog een keer kan schitteren en voor goud kan gaan.

De Mentelity Foundation

Een aantal jaar geleden besloot Bibian een stichting op te richten, de Mentelity Foundation, om kinderen en (jong)volwassenen met een lichamelijke beperking te stimuleren, motiveren en enthousiasmeren te gaan of blijven sporten, met name gericht op extreme boardsporten. Op deze manier probeert zij samen met de vrijwilligers van de stichting een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van mensen met een lichamelijke beperking, zowel mentaal als fysiek.

Wil je meer weten of Bibian Mentel of haar Mentelity Foundation? Kijk dan op www.mentelityfoundation.org of www.bibianmentel.com